Tavallisimmin kysyttyä koulutuksista: Q & A

1.
Q: Onko opiskelu kokopäiväistä?
A: Ei ole, sillä kurssimme ovat aina joko iltaisin tai viikonloppuisin.

 

2.
Q: Onko koulutus viranomaisten valvomaa?
A: Opetusministeriö/hallitus ei rekisteröi luontaisterapioita. Luontaisterapioiden osalta ei siis ole viranomaisvalvontaa (= lakia).  Kuluttajasuojalaki suojaa kuluttajaa/kurssilaista mikäli koulutus ei vastaa sitä mitä on luvattu. Medika Nova Oy on Luonnonlääketieteen keskusliitto ry:n rekisteröimä kouluttaja. www.lkl.fi-Siihen rekisteriin pääsee vain ne kouluttajat, jotka täyttävät Lkl:n  kaikki kouluttajilta vaadittavat kriteerit.

 

3.
Q: Onko sitouduttava koko koulutukseen, jos tulee ensimmäiselle kurssille?
A: Meillä ei ole mitään sitoutumispakkoa koko koulutuksen käymiseen. Jokainen voi suorittaa niin monta kurssia kuin haluaa. Opiskeluajankin jokainen päättää itse kurssitarjonnan mukaan; jotkut haluavat käydä nopeasti kaikki kurssit, toinen haluaa ”sulatella” ja harjoitella kurssien välillä pitempään. Kurssit käydään periaatteessa  tasojärjestyksessä, 1:stä  8:saan.

 

4.
Q: Miten kurssit pitää maksaa?
A: Tavallisin ja helpoin tapa on maksaa kurssi verkkokaupassamme. Samalla me saamme kaikki tarvittavat yhteystiedot. Laskutuksellakin voi maksaa: silloin kurssille tuleva antaa meille tarvittavat yhteystiedot (nimi, puhelin, osoite, sähköposti). Sen jälkeen lähetämme laskun. Laskutus lisää toimistomme työmäärää, joten laskuihin tulee laskutus/toimistotyölisä 10€/lasku. Maksun voi jakaa korkeintaan kahteen maksuerään.

 

5.
Q: Saako koulutukseen yhteiskunnan tukea (oppisopimus, aikuiskoulutustuki jne.)?
A: Tapaukset ovat aina yksilöllisiä. Asiaa kannattaa tiedustella oman kuntansa elinkeinoasia-mieheltä, TE-keskuksesta. Medika Novassa on opiskeltu oppisopimuksella, aikuiskoulutustuella, vakuutusyhtiön maksamina, mutta yhtä kaikille sopivaa mallia ei ole.

 

6.
Q: Jos ei pääsekään kurssille ja on jo sen maksanut, saako rahat takaisin?
A: Jos kurssi peruuntuu Medika Novan taholta, koko kurssimaksu maksetaan takaisin.

Jos kurssilainen peruuttaa kurssin   14 vuorokautta ennen kurssin alkua, maksu palautetaan, ainoastaan 15€ toimistomaksu jää. Jos peruuttaa alle 14 vuorokautta ennen kurssin alkua, maksu palautetaan lääkärintodistusta vastaan toimistomaksu vähentäen. Tällöin kurssilaisen kannattaa ottaa yhteyttä toimistoomme. Muutoin alle 14 vrk:n peruutuksista maksua ei palauteta.

 

7.
Q: Voiko kurssipaikkakuntaa vaihtaa?
A: Kyllä voi sillä materiaali on kaikilla paikkakunnilla sama, opettaja voi olla eri. Medika Nova ei järjestä majoitusta eikä ruokapalvelua.

 

8.
Q: Voiko Medika Novan kursseille tulla jos on opiskellut alaa muualla? Korvaako muualla käyty kurssi jotain Medika Novan koulutusohjelmasta.?
A: Tällaisesta tilanteesta tulee aina neuvotella ottamalla yhteyttä toimistoomme. Asia ratkaistaan aina tapauskohtaisesti.

 

9.
Q: Voiko jatkokursseille tulla, jos ei ole ehtinyt tekemään kaikkia harjoitushoitoja?
A: Voi tulla, harjoitushoitoja voi palauttaa siihen tahtiin kun itse haluaa. Lopputodistusta ei saa ennen kuin kaikki osiot on opintokirjaan merkitty suoritetuiksi.

 

10.
Q: Korvaako terveydenhuollon ammattitutkinto joitain kursseja?
A: Niiden, joilla on jokin terveydenhuollon ammattikoulutus (sairaanhoitaja, fysioterapeutti jne)  ei tarvitse enää käydä peruslääketieteen kursseja. Hieroja -ja lähihoitaja- koulutuksen osalta hyväksiluetaan niin paljon kuin mahdollista.

 

11.
Q: Miten terapeutit työllistyvät, riittääkö heille töitä?
A: Pääosa valmistuneista refleksologeista sijoittuvat työelämään itsenäisinä ammatinharjoittajina tai yrittäjinä. Luontaisterapioiden käyttö on väestön keskuudessa lisääntynyt tasaisesti jo monia vuosia. Hyvälle terapeutille löytyy kyllä asiakkaita, mutta on tehtävä töitä asiakaskuntansa saamiseksi. Näinhän on missä ammatissa tahansa (suutarit, kampaajat jne).

 

12.
Q: Korvaako Kela luontaishoitoja?
A: Ei korvaa. Luontaishoidot eivät kuulu Valviran valvontaan.

 

13.
Q: Ovatko hoidot arvonlisäverollisia?
A: Ovat mikäli terapeutti on ilmoittautunut arvonlisävelvolliseksi. Alv on 24%.

 

14.
Q: Pitääkö kaikkien  osallistua Luontaisterapia-ammattina ja Ravitsemusosioon?
A: Kyllä pitää. Ne osiot voi käydä muuallakin mutta niistä tulee esittää todistus.

 

14.
Tietosuojaseloste löytyy medikanova.fi Emme kerää mitään muita henkilökohtaisia tietoja kuin yhteystiedot, joita ei luovuteta ulkopuolisille. Kurssilaisrekisterissä on myös tieto suoritetuista kursseista.

 

 

Tervetuloa mukaan!